سامانه مقابله با کرونا
اردیبهشت 1, 1399 1401-01-31 1:04سامانه مقابله با کرونا
سامانه مقابله با کرونا
شیوع ویروس کرونا جدید ممکن است تازه آغاز شده باشد، اما اپیدمیولوژیستها سه سناریوی گسترده را برای نحوهی پایان آن ارائه میکنند.
نرخ مرگ و میر در اسپانیا همچنان در حال کاهش است
سازمان جهانی بهداشت، شیوع درحال گسترش ویروس کرونا را بهعنوان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرده است. براساس این تشخیص، شیوع مذکور که درحال حاضر حدود ۱۴ هزار فرد را شامل میشود، ممکن است همچنان در سرزمینهای خارج از چین گسترش پیدا کند و کشورهای مختلف جهان باید با هم همکاری کرده و نیز در وضعیت آمادهباش قرار داشته باشند.
زیکا هنوز در مقیاس محدودی در برزیل درحال گردش است اما مقامات پورتوریکو گزارش میکنند که این ویروس دیگر در آن منطقه درحال انتشار نیست.
ایتالیا شاهد کاهش تعداد عفونت ها است
در طول دورهی شیوع سارس، همهی مقامات بهداشتی در تلاش بودند تا هرچه سریعتر موارد آلوده را شناسایی کرده و آنها را در شرایط ایزوله قرار دهند. به این ترتیب، سیستم ایمنی آنها میتوانست بدون انتشار ویروس به دیگران با آن مبارزه کند (درمواردی نیز ویروس موجب مرگ بیمار شده و همراه او از بین میرفت). این اقدامات هماهنگی زیادی را میطلبد: پزشکانی که بهدنبال ویروس میگردند، بررسیهای دقیق برای اینکه معلوم شود چه کسانی با بیمار در تماس قرار گرفتهاند و اقدامات دقیق برای کنترل عفونت در بیمارستان. فرلی میگوید:
سازمان جهانی بهداشت، شیوع درحال گسترش ویروس کرونا را بهعنوان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرده است. براساس این تشخیص، شیوع مذکور که درحال حاضر حدود ۱۴ هزار فرد را شامل میشود، ممکن است همچنان در سرزمینهای خارج از چین گسترش پیدا کند و کشورهای مختلف جهان باید با هم همکاری کرده و نیز در وضعیت آمادهباش قرار داشته باشند.
مجموع مرگ و میر بیمارستان های بریتانیا 449 افزایش یافته است
تا یک ماه پیش، ویروس کرونا جدید که 2019 nCoV نامیده میشود، برای دانشمندان ناشناخته بود. اکنون مقامات بهداشتی در تلاش هستند تا این ویروس را شناخته و از شیوع وسیعتر بیماری در سطح جهان پیشگیری کنند. البته هنوز روزهای اول کار است. سؤالهای مهمی درمورد ویروس وجود دارد که باید جواب دقیقی برای آنها پیدا شود، مثلا اینکه: «بیماری چگونه منتشر میشود» و «میزان کشندهبودن آن تا چه حد است». یکی از سؤالها نیز این است که «این شیوع چگونه به پایان میرسد».
ایالات متحده بیانیه G20 را در مورد غنی سازی WHO اعلام کرد
سارس عمدتا حیوانات را آلوده میکند اما قادر است توانایی عفونیکردن انسان را نیز به دست آورد و در میان جوامع انسانی منتشر شود. در اواخر سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳، سارس ۸۰۹۶ فرد را عفونی کرد (عمدتا در چین) و موجب مرگ ۷۷۴ نفر در ۱۷ کشور جهان شد. سارس تا سال ۲۰۰۴ عملا ناپدید شد. جسیکا فرلی، استاد دانشگاه اموری در آمریکا توضیح میدهد:
درزمینهی شیوع جدید، دانشمندان هنوز درحال بررسی این موضوع هستند که آیا ویروس قبل از بروز علائم منتقل میشود (پژوهشگران تاکنون یک مورد را گزارش کردهاند که در آن ویروس به این شیوه منتقل شده است). اگر ویروس این توانایی را داشته باشد، کنترل آن دشوارتر میشود زیرا برخی افراد متوجه نخواهند شد که بیمارند و ممکن است بهدنبال دریافت مراقبتهای پزشکی نباشند و ویروس را نیز به دیگران منتقل کنند. آمش آدالجا از مرکز ایمنی بهداشت جان هاپکینز میگوید:
هشدار که کاهش محدودیت ها پایان کار نیست
شیوع بیماری کمی شبیه آتشسوزی است. ویروس شعله است و افراد حساس، سوخت آن هستند. درنهایت، اگر دیگر سوخت شعله تأمین نشود، آتش بهتدریج خاموش میشود. شیوع ویروس زمانی به پایان میرسد که دیگر نتواند افرادی را برای آلودهکردن پیدا کند. مایکل مینا، اپیدمیولوژیست دانشکدهی بهداشت عمومی هاروارد، همهگیری سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۵ ویروس زیکا را در پورتوریکو و آمریکای جنوبی نمونهای از همهگیری معرفی میکند که درنهایت خودبهخود خاموش شد. او میگوید:
این بهترین سناریو است و اساسا همان چیزی است که درمورد شیوع سارس (سندرم تنفسی حاد بسیار سخت) در سال ۲۰۰۳ رخ داد. ویروس عامل بیماری سارس نیز مانند ویروس جدید از ویروسهای گروه کرونا یا همان کروناویروسها است. این ویروسها موجب بیماری پستانداران و پرندگان میشوند. تاکنون، چندین ویروس کرونا شناخته شده است که انسان را آلوده میکنند.